Azərbaycan Respublikası Mədəniyyət Nazirliyi

Mədəniyyət üzrə Elmi-Metodiki və İxtisasartırma Mərkəzi

Milli mətbəx: Tat cığırtması

Azərbaycanın şimalında ən əziz qonaqlara təqdim edilən dadlı yeməklərdən biri məşhur tat cığırtmasıdır. Bu yemək bölgədə yaşayan azsaylı xalqlardan olan tatlara məxsusdur.
Onu ləzzətli edən cəhətlər kənd çolpasından hazırlanması və ocaqda bişirilməsidir. Eyni zamanda kərə yağı, soğan, yumurta, sarıkök, duz və istiotla yanaşı sirkədən də istifadə olunur. Quba-Xaçmaz zonasında hər kəs cığırtmanı tatların hazırladığı formada bişirir.

Oxunub: 366

Əlavə olunub: 24.09.2022 14:49

Mədəniyyət İdarələri

Mədəniyyət Müəssisələri

Aktivlərimiz